Tunne & Mieli -lehden uusi kustantaja on Suomen ammattimedia Suoma Oy. Lehti kuuluu jatkossa samaan perheeseen muun muassa Työ Terveys Turvallisuus -lehden kanssa. Päätoimittajana aloittaa aiemmin esimerkiksi Huili-lehteä tuottanut Meri Nykänen.

TUNNE & MIELI TEKSTI

Tunne & Mieli -lehden kustantaja vaihtuu. Huhtikuusta alkaen lehteä julkaisee Suomen ammattimedia SUOMA Oy, joka on kotimaisen erikoisaikakauslehtien pienkustantamon Kempulssi Oy:n tytäryhtiö. Sen lehtiperheeseen kuuluu esimerkiksi työhyvinvoinnin erikoislehti Työ Terveys Turvallisuus.

Meri Nykänen, kuva: Susanna Kekkonen

Tunne & Mielen konsepti ja sisällöt säilyvät kustantajanvaihdoksesta huolimatta entisellään. Uudeksi päätoimittajaksi on helmikuussa  valittu Meri Nykänen, 43. Hän on toimittaja, tuottaja ja kouluttaja, joka on aiemmin tuottanut esimerkiksi ekologisen elämäntavan Huili-lehteä sekä Yrittäjänainen-lehteä.

Tunne & Mieli -lehdessä yhdistyvät laadukas journalismi ja tärkeä tehtävä: mielenterveyden edistäminen ja mielen ilmiöistä avoimesti puhuminen. Olen innoissani päästessäni kehittämään ja tekemään lukijoille tällaista ainutlaatuista lehteä, Nykänen sanoo Mielenterveyden keskusliiton tiedotteessa.

Nykyinen julkaisija Mielenterveyden keskusliitto jatkaa lehden omistajana ja saa osan lehden tilaustuotoista. Lehti tukee liiton perustehtävää muun muassa julkaisemalla laadukkaita sisältöjä, jotka käsittelevät ratkaisukeskeisesti erilaisia mielen ilmiöitä, purkamalla mielenterveyden ongelmiin liittyvää stigmaa ja edistämällä mielenterveydestä käytävää faktapohjaista keskustelua.

Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka sanoo tiedotteessa, että liitolle on tärkeää turvata lehden tulevaisuus.

– Olemme kehittäneet toimivan journalistisen konseptin. Yleisölle suunnatun aikakauslehden kustantaminen ei kuitenkaan ole järjestön ydinosaamista eikä nykyisessä median murroksessa meille taloudellisesti mahdollista.

Tunne & Mieli on ilmestynyt aiemmin nimellä Käsikädessä. Tilattava, yleisölle suunnattu aikakauslehti se on ollut jo 1990-luvulta saakka. Jäsenlehti Mielenterveyden keskusliitolla on erikseen.

Tunne & Mielen uuden kustantajan Kempulssi Oy:n julkaisuihin kuuluvat Työ Terveys Turvallisuus -lehden lisäksi kiertotalouden erikoislehti Uusiouutiset ja kemian alan Kemia-Kemi.

 – Toiminta-ajatuksemme on tuottaa laadukkaita, luotettavia ja lukijoilleen merkityksellisiä lehtiä. Tunne & Mieli on suomalaisessa mediakentässä arvokas ja ainutlaatuinen lehti, jonka julkaisemista on ilo jatkaa yhteistyössä alan johtavien asiantuntijoiden ja osaavien tekijöiden kanssa, Kempulssin toimitusjohtaja Leena Joutsen sanoo tiedotteessa.

 

EDIT: Juttua on muokattu 21.2.2019 klo 10.40. Lisätty tieto “Jäsenlehti Mielenterveyden keskusliitolla on erikseen.”