Arkisista rutiineista kiinni pitäminen rauhoittaa mieltä, kun koronavirus tai muut hallitsemattomat asiat ahdistavat.

 

TEKSTI MERI NYKÄNEN 

Rajoita uutisvirtaa. On luonnollista, että esimerkiksi epidemiaan liittyvät uutiset huolestuttavat ja pelottavat. Huoli voi korostua, jos taustalla on jokin muu traumaattinen kokemus tai mielenterveyden häiriö. Jos huomaat, että uutisointi pahentaa oloasi, rajoita seurantaa ja pelkoa lietsovia keskusteluja. 

Seuraa vain luotettavia tiedonlähteitä. Laadukas ja luotettava tieto helpottaa oloa. Huhut ja kauhukuvien jakaminen sen sijaan voivat laukaista ahdistusta.

Hae tukea. Stressaavissa tilanteissa läheisten seura tukee ja rauhoittaa. Kannattaa siis pitää yhteyttä ystäviin ja perheenjäseniin, vaikkei heitä pystyisikään tapaamaan kasvotusten. 

Pidä kiinni rutiineista. Ahdistusta ja huolta voi helpottaa noudattamalla tavallisia arkirutiineja. Säännöllinen ateriarytmi, liikunta ja tavalliset arkitoimet auttavat. Voit myös kokeilla rentoutus- tai mindfulness-harjoituksia.

Lähde: Mieli Suomen Mielenterveys ry 

 

 

 

Haluatko lukea lisää mielen hyvinvoinnista? Tunne & Mieli on mielen ilmiöistä kertova aikakauslehti, jonka omistaja on Mielenterveyden keskusliitto.  Lehti löytyy valikoiduista Lehtipisteistä, ja sen voi tilata kotiin tai lahjaksi.  

Tilaa lehti