Avoimesti, fiksusti ja inhimillisesti mielenterveydestä kirjoittavalle medialle on tilausta, selviää Tunne & Mieli -lehden lukijatutkimuksesta.

TEKSTI MERI NYKÄNEN 

Tunne & Mieli -lehden lukijatutkimukseen vastasi kaikkiaan 697 lehden lukijaa. Suuri kiitos kaikille vastaajille! Saimme rohkaisevaa kannustusta ja tärkeää palautetta lehden kehittämiseen. 

Lukijatutkimuksen toteutti JHelske Research, ja tutkittavana oli Tunne & Mieli -lehden numero 5/2021. 

– Poikkeuksellista verrattuna muihin aikakauslehtiin on Tunne & Mieli -lehden pitkä lukuaika, sanoo tutkija Jukka Helske

Tunne & Mieli -lehteä luetaan keskimäärin melkein tunti (56 minuuttia). Se kertoo, että lehteä luetaan erityisen tarkasti, ja että myös mainoksilla jää aikaa tulla huomatuiksi. 

Tutkimus osoittaa, että lehdellä on sitoutuneita lukijoita, jotka viihtyvät lehden parissa. 

Avoimia vastauksia saimme huikeat 697, joista valtaosa on myönteisiä. Alta voit lukea poimintoja vastauksista ja tutkimuksen luvuista. Lue lisää seuraavasta lehdestämme, joka ilmestyy 4. helmikuuta!

Poimintoja tutkimuksesta 

98 % vastaajista on tyytyväisiä lehteen. Erityisesti lukijoiden tyytyväisyyttä kasvattavat kiinnostavat ja mielenkiintoisen jutut sekä lehden monipuolisuus ja vertaistuki. 

46 % tilaajista lukee lehteä yli tunnin. Tunne & Mieli -lehti on vastaajien mielestä ammattitaitoisesti toimitettu ja sen ulkoasu on miellyttävä ja houkuttelee lukemaan.

95 % tilaajista kokee lehden asiantuntevaksi ja kiinnostavaksi. Lehteä kuvaa hyvin myös ihmisläheisyys.

66 % vastaajista on saanut lehdestä hyviä neuvoja mielensä hyvinvoinnista huolehtimiseen.

60 % on saanut uutta tietoa mielenterveyteen liittyvistä asioista.

47 % vastaajista toimii terveydenhuolto-, sosiaali-, koulutus/valmennus-, opetus tai työterveys/työhyvinvointialalla.

84 % vastaajista pitää omaa henkistä hyvinvointiaan tukevia juttuja hyvin kiinnostavina. 

41 % vastaajista on 50–59-vuotiaita. 

42 % vastaajista asuu yli 100 000 asukkaan kaupungissa.  

96 % piti tutkitun lehden kiinnostavimpana sisältönä juttua Arkiset teot huoltavat aivoja

 

Poimintoja avoimista vastauksista 

“Tunne &Mieli on täynnä tärkeää asiaa. Saan lehdestä voimaa ja hyviä vinkkejä omaa työtäni varten. Artikkelit ovat ihmisläheisiä ja koskettavia.”

“Ajankohtaisia artikkeleita mielenterveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista ilman niin sanottua huuhaa-sisältöä.”

“Artikkelit ovat asiallisia ja informatiivisia, mutta samalla helppolukuisia. Teksti ei ole liian tiivistä tai teoreettista. Ulkoasu on kaunis, piristävä!”

“Ihanaa lukea ihmisten rehellisiä tarinoita. Kenelläkään ei mene aina hyvin, mutta se ei vähennä elämän eikä ihmisen arvoa. Toivo herää lehteä lukiessa.”

“Olen kiinnostunut lehdestä niin yksityishenkilönä kuin ammattilaisena. Tykkään monipuolisesta sisällöstä, inhimillisestä otteesta sekä faktatiedoista.”

“Jutut antavat ajateltavaa omaan elämään ja sen parantamiseen. Ulkomaailma ja työelämä on kovaa ja raskasta nykyään. Oma terveyteni ja hyvinvointini on tärkeää minulle.”

“Lehti on helposti lähestyttävä ja helppo lukea. Käsiteltävät aiheet on avattu kansantajuisesti.”

“Ostin tämän ensimmäisen lehteni hetken mielijohteesta kansikuvan ja siihen liittyvän kiinnostavan jutun perusteella. Yllätyin iloisesti lehden sisällöstä, kiinnostavaa luettavaa kannesta kanteen. Sopivasti yhdisteltynä tutkittua tietoa ja elämänkokemuksia.”

“Mieleen liittyvät asiat kiinnostavat, koska olen mielenterveyden ongelmista kärsivän omainen. Oma jaksaminen työssä ja muussakin arjessa on tärkeää, ja lehdestä saa vinkkejä jaksamiseen.”

“Minusta on todella hyvä, että näistä asioista puhutaan avoimesti ja siten, että ketään ei leimata pöpiksi, vaikka masennusta poteekin. Elämässä tulee monenlaisia vaikeita asioita vastaan, jotka olisi hyvä saada jotenkin käsiteltyä.” 

“Koko lehden konsepti on kiinnostava. Artikkelien sisällöt antavat uutta tietoa tai vievät jonkun henkilön elämäntarinan maailmaan.”

“Olen tilannut tämän lehden meidän työpaikallemme molempiin toimipisteisiin. Se on tykätty lehti. Varsinkin tämä korona-aika kuluttaa voimavaroja, ja lehdessä on paljon mielenkiintoisia vinkkejä palautumiseen ja mielen hyvinvointiin liittyen.”

 

 

 

 

Tunne & Mieli on mielen ilmiöistä kertova aikakauslehti, jonka omistaja on Mielenterveyden keskusliitto.  Lehti löytyy valikoiduista Lehtipisteistä, ja sen voi tilata kotiin tai lahjaksi.  

Tilaa lehti