Vielä pitäisi vähän aikaa jaksaa. Kesällä kaikki helpottuu. Onneksi rokotukset etenevät. Tällaisia lauseita toistetaan nyt viesteissä ja puheluissa, kun rajoitukset ja maskit ovat edelleen osa arkea. 

Onneksi ihminen on luova ja kestävä ja keksii kyllä keinonsa. Kyselykierros tuttavapiirissä kertoo, että koronan kulisseissa moni asia tuo myös iloa. 

Neulominen. “Tyynnyttävää ja meditatiivista, käsin tekeminen ja uuden luominen tuntuvat hyvältä. Usein ihan odotan, että pääsen sohvalle käsityön pariin.”

Äänikirjat. “Kun kävelystä on tullut jokapäiväinen liikuntamuoto, äänikirjat tuovat lenkkeihin sisältöä. Ne jopa houkuttelevat liikkeelle.”

Lukeminen. “Luen juuri innoissani Helena Steenin esikoisteosta karjalaisneidosta 1930-luvun Englannissa. Maalaisrakkautta ja kunnon eskapismia.”

Etätreffit. “Olemme kehittäneet ystävien kanssa etälautapelisessiot ja pelaamme noin joka toinen viikko. Siitä on tullut mukava pieni rutiini.”

Peurat. “Katselen omalle pihalle tulevia peuroja ikkunan takaa – yhtenä päivänä niitä oli kuusi samaan aikaan!” 

Kotona oleminen. “Kotona ei ikinä aiemmin historiassa ole ollut näin mukavaa ja viihtyisää. Halutessaan saa koko maailman sohvalleen yhdellä napin painalluksella, vaikka lempilaulajansa pitämään oman konsertin juuri minulle.”

Kevät. “Jokavuotinen hämmästyksen aihe, että sieltä se taas puskee lumen ja jään läpi huolimatta siitä, mitä maailmassa on meneillään tai millainen talvi on ollut.”

Perhepeti. “17-vuotias kömpii illalla kolostaan ja kaipaa vanhempiensa ja siskonsa seuraa. Saan pitää perheen nuorisoa entistä tiiviimmin lähellä ennen kuin he lähtevät omilleen.” 

Kyllä näiden voimin jaksaa vielä hetken. Iloa kevääseen! 

Meri Nykänen, päätoimittaja

 UUSIMMASSA NUMEROSSA

Kannessa. Manuela Bosco on kulkenut pitkän tien huippu-urheilijasta kuvataiteilijaksi ja seitsenhenkisen uusperheen äidiksi.

Psykoterapia. Psykoterapiasta on hyötyä, kun sen aloittaa oikeaan aikaan ja voimat riittävät oman mielen kanssa työskentelyyn. 

Mieli & Tieto. Kun yhteys omaan intuitioon toimii, mieleen tulee tilaa joustavuudelle ja luovuudelle. 

Isä ja poika kertovat. Kun Jouni Patokallio lopetti juomisen, lapset ja lastenlapset saivat hänet takaisin elämäänsä.  

Minun mieleni. Mervi Suhonen sairastui syömishäiriöön vasta aikuisena. 

 

 Tunne & Mieli on mielen ilmiöistä kertova aikakauslehti, jonka omistaja on Mielenterveyden keskusliitto. Lehti löytyy valikoiduista Lehtipisteistä, ja sen voi tilata kotiin.