Kriisi tai ahdistus eivät katso aikaa tai paikkaa. Monelle onkin luontevaa turvautua verkkopalveluihin, jotka ovat auki silloinkin, kun perinteiset vastaanotot ovat jo kiinni.

ANNE SALOMÄKI TEKSTI
MARIA VILJA KUVITUS

Kriisi tai ahdistus ei kysy aikaa eikä paikkaa. Esimerkiksi ilta-aikaan tukeva ja kuunteleva olkapää löytyy monelle internetistä, jossa eri järjestöt pyörittävät chat-palveluita apua tarvitseville.

Verkkopalvelut auttavat erityisesti niitä, jotka eivät syystä tai toisesta pääse, uskalla tai halua julkisten mielenterveyspalveluiden pariin.

Yleisiä chat-palveluita on lukuisia, ja lisäksi monet järjestöt tarjoavat apua chatissa ja verkossa oman erityisosaamisensa puitteissa. Alla mainittujen yleispalveluesimerkkien ohella keskusteluapua on saatavilla esimerkiksi vanhemmille, taloudellisissa vaikeuksissa oleville, päihderiippuvaisille ja omaisille.

Nuorille:

 

Kenelle tahansa:

Juttu on osa Tunne & Mieli -lehdessä julkaistusta laajemmasta verkon mielenterveyspalveluita käsittelevästä artikkelista. Lue juttu kokonaan numerosta 5/2018. Tunne & Mieli on mielen ilmiöistä kertova aikakauslehti, jonka julkaisija on Mielenterveyden keskusliitto.

Tilaa lehti